sparkat bort bollen och sedan

Gabriel Magalhaes fick utvisning i sin

Juventus Tröja, Manchester United Tröja Barn, Kroatien Tröja

det röda kortet, som kom fotbollströjor med eget tryck en chatt efter matchen

Mikel Arteta insisterar på att Arsenal ‘skjuter sig i foten’ igen efter att Gabriel Magalhaes fick utvisning i sin 1-1-oavgjort mot Southampton.

Den brasilianska försvararen utvisades i den 62: e minuten efter att ha visat två gula kort på fyra minuter, först för att ha sparkat bort bollen och sedan foulat Theo Walcott efter att framspelaren hade vänt honom halvvägs.

Det röda kortet, som kom vid en tidpunkt då Gunners började kontrollera spelet, satte stopp för Arsenals återhämtning efter att Pierre-Emerick Aubameyang gjorde sitt första mål på sex matcher för att avbryta Walcotts 18-minutersöppnare.

Arsenal höll på med en välbehövlig poäng, som stoppade en körning av tre raka nederlag i Premier League, men Arteta lämnades dock frustrerad efter att hans sida reducerades till 10 man för det andra raka spelet efter Granit Xhakas röda kort i förra söndagen ‘1-0 nederlag mot Burnley.

juventus tröja

Arsenal undvek ett oöverträffat femte hemma nederlag i rad men Mikel Arteta har fortfarande stora problem att ta itu med.

Arsenal har nu fått tre röda kort i sina senaste fem ligamatcher efter Xhakas galenskapens ögonblick mot Burnley och Nicolas Pepes head-butt på försvarare Ezgjan Alioski i hans sida 0-0 oavgjort med Leeds förra månaden.

manchester united tröja barn

Och sedan Artetas första Premier League-spel i klubben har Gunners fått sju röda kort, fyra fler än någon annan Premier League-sida under denna period.

Kroatien tröja

Trots att hans spelare hade ‘dålig disciplin, precis som de gjorde för att säkra en poäng i Leeds, visade Arsenal mycket karaktär i att slå tillbaka och hålla fast vid en poäng, och Arteta insisterar på att detta lilla steg i rätt riktning måste utlösa en fullskalig återhämtning för listan Gunners.

Slutligen avslöjade Walcott framåt i Southampton att han kände ‘rädsla’ i Arsenal-ledningen efter att ha nettat mot sin tidigare klubb.

Emellertid medgav Arteta att Walcott inte sa något av det till honom när de två hade en chatt efter matchen.